30 augusti 2009

Jättechoklad

Igår kom mamma, syrran Tess och hennes två pojkar på besök. Jättekul! Det blir ju inte så ofta eftersom hon bor i Vadstena.
De tog med sig barnen på Parken Zoo och då vann syrran en jättechoklad.
Mamma håller sin hand på så ni verkligen ska se hur stor den är.
I vilket fall så tror jag de flesta av oss har sett en sån här chokladkaka gå runt under någon annans arm när man är på tivoli. Men nu ska jag avslöja hur den ser ut inuti.
Tada! 20 st chokladsmåttingar.

29 augusti 2009

Snus

Sen jag gjorde lumpen i början av 90-talet har jag snusat. Strax innan jag blev gravid med Leya slutade jag för att sen börja med det tobaks- och nicotinfria Onico.
Det har jag fortsatt med fram till nu när det sakta gått upp för mig att det kan gå dagar innan jag stoppar in en prilla.
När jag tänker tillbaka började förändringen när jag använt spikmatta regelbundet några veckor och sen har det bara minskat till ingenting av sig själv.
Om det nu är tack vare spikmattan är det helt fantastiskt. Är det någon annan som upplevt något liknande?

27 augusti 2009

Snart hemma!

Nu sitter vi i bilen ungefär en mil hemifrån. Det ska bli så skönt att komma hem!
Det har varit en fantastisk resa och jag vill tacka mamma Yvonne, affärspartner Inger, kusin Maria, moster Anki och svärmor Britt-Marie för all god ni har lagat åt oss.
Vi kommer snart tillbaka!

Vår monter

Vår monter är så snygg! Det går ju inte att misslyckas när man har så läckra grejer. Eller hur!
Prana spikmattor i regnbågens alla färger och härliga kjolar av återvunna sareetyger.

26 augusti 2009

Formex

Nu är vi på väg mot den sista anhalten på vår resa. Stockholm, svärmor och Formex.
Imorgon och söndag eftermiddag är jag på mässan. Resten av dagarna möter ni våra säljare Johan och Tina. Monternummer C 14:62!

Rapport från homepartyt

Vi hade ett jättetrevligt homeparty nu ikväll. Som vanligt var jag alldeles för upptagen för att komma ihåg att ta kort. I vilket fall var vi en 15 pers och det var trångt bland prylarna. Två spikmattor sålde vi också. Jättekul!

25 augusti 2009

Pranabloggar

Vi har ett par tjejer som ställer upp med sina personliga bloggar på Pranahemsidan. De använder Pranan som ett hjälpmedel i tillfrisknandet. Följ deras liv på www.pranaspikmatta.se under fliken Bloggar och länkar.

Schoolparty

Ikväll ska vi ha schoolparty i den gamla skolan här i Rugstorp. Jättekul!

Blogger

Kan någon som vet höra av sig om hur man får tag på någon på Blogger. En mailadress skulle vara toppen. Jag har letat överallt. Tack!

Poppis

Jag blir så himla glad när kunder hör av sig och berättar hur fint deras badrum blivit med det nya duschdraperiet. Idag var det Annika och resultatet kan ni se på hennes blogg.

24 augusti 2009

Milton

Idag fick vi äntligen träffa min kusin Jimmys supersöta son Milton, som hunnit bli nio månader. Mysigt med bebis!

Mormor

Min mormor dog två månader och en dag innan jag föddes. Efter att ha varit sjuk i över 10 år dog hon av cancer endast 49 år gammal.
Då var mamma bara 22 år och jag kan inte ens i min vildaste fantasi förstå hur hemskt det måste ha varit för henne. Tänk att inte ha en mamma att vända sig till.
Jag är otroligt tacksam över att ha en sån fin och engagerande mamma. Jag älskar dig!
Idag passade vi på att besöka mormor Weras grav på Åby kyrkogård i Läckeby. Vi ställde en liten indisk elefant på gravstenen. Morfar fick en också, men han fick dela med de andra i minneslunden.

Mormors högsta önskan var att hon skulle få se mig innan hon dog. Nu blev det tyvärr inte så, men jag har alltid känt att hon är med mig.

23 augusti 2009

Moster Anki

Vi lämnade Tångaberg utanför Varberg efter lunch idag. Fikade i Ljungby och om några minuter är vi framme hos moster Anki utanför Kalmar. Roadtripen har fört oss till vårt nästsista stopp på resan.

Leya fikar Festis på en gräsmatta utanför en Statoilmack i Ljungby.

Kusin Maria

Tänk att träffa någon efter många år och då inse att man på varsitt håll prövats så man har utvecklats som människa och funnit en inre ro och glädje för livet.
Precis så är det mellan Maria och mig. Förut hade vi ingenting gemensamt och jag hade inget behov i huvudtaget att umgås med henne. Men nu känns det som att komma hem när jag kliver innanför dörrarna till hennes hus utanför Varberg.
Dessutom har hon världens goaste ungar, Petter och Hanna.
Maria är singel och söker kärleken. Har du någon passande bror, kusin, granne, jobbarkompis eller klasskamrat så hör av dig. Hon är en vacker människa, full av sprittande livsglädje.

22 augusti 2009

Soliga Varberg

Idag skiner solen här på Varbergs torg. Det känns som sommarens sista andetag så jag passar på att njuta.
Besökarna vid gott mod även om de inte storshoppar, men vad gör det när jag har världens sötaste hjälpreda, Hanna. Hanna är min kusin Marias dotter och för att vara så ung är jag imponerad över hennes företagsamhet.

21 augusti 2009

Roadtrip

Efter att ha överlämnat vårt hus till mäklaren och alla visningar har vi rymt fältet. Det går inte att vara hemma med barn och hundar när det ska vara städat och visningsfint varannan dag.
Igår mellanlandade vi hos mamma och pappa i Askersund och lämnade hundarna. Då var vi helt slut kan jag villigt medge.
Just nu sitter vi i bilen på väg till Inger och Anders i Mårdaklev. (Härligt med mobilt bredband!)
Imorgon blir det torget i Varberg och övernattning hos kusin Maria utanför Varberg.
På söndag åker vi till moster Anki och hennes familj, som bor i Rugstorp 4 mil utanför Kalmar.
På tisdag ska vi ha ett Indian Design Homeparty i skolan i Rugstorp.
På onsdag åker vi till Stockholm för att fixa med montern på Formex och övernattning hos svärmor i Aspudden.
På torsdag ska vi stå på Formex och förhoppningsvis åka hem efteråt.
Om du beställer något vi inte har med oss så kan vi därför inte leverera förrän i början av nästnästa vecka. Men oroas inte! Vi har bilen full med grejer och papper, sax och tejp för inslagning efter vägen.
Vi hörs on the road!
MVH FIA

19 augusti 2009

Återvunna sareetyger

Nu har vi äntligen fått hem sareetyger som vi kan erbjuda till försäljning.
Tygerna är mellan 5-8 meter långa, beroende på omfånget på kvinnan som burit det.
De är ca 100-120 cm breda och är gjorda av olika material som bomull, polyester, nylon eller siden.
Det kan finnas något litet hål eller en fläck som vittnar om tygets historia, men det är ju det som gör dessa tyger så unika och fantastiska. Priset står vid respektive tyg och frakten på 48 kr tillkommer. Maila nero@ilmaofsweden.se för beställning. Det finns bara en av varje!
Kom ihåg att verkligheten överträffar bilden.
Mörkröd med silvermönster. 550 kr

Mörkrosa med broderade rosor. 450 kr

Gammelrosa med vinröda, beiga och svarta mönster. 450 kr

Rosa med guldgröna blommor, något tjockare tyg. 550 kr

Blålila med rosa mönster. 350 kr

Ljusblå med gula, gröna och rosa mönster. 350 kr

Rosa och grön med olika mönster. 350 kr

Vinröd med svarta mönster, mycket mörkare i verkligheten. 350 kr

Mörkturkos med röd bård (inte cerise som på bilden): 450 kr

Ljusblå med aprikos bård och ljuvliga blommönster: 350 kr

Kaos

Just nu har vi kaos här hemma. Imorgon och några dagar framöver kommer mäklaren har visning av vårt hus och till dess ska det såklart putsas och fejas både inne och ute.
Tack kära svärmor för all hjälp! Utan dig hade vi aldrig klarat oss. Vilken slitvarg!
Är ni intresserade av att flytta till Hällbybrunn i Eskilstuna har ni möjlighet att köpa detta hus med en fantastisk trädgård. Kolla in Hemnet så får ni all info ni behöver.
Björkvik

Vardagsrummet

17 augusti 2009

Mailen

Idag har mailen kärvat och Gud så handikappad jag känner mig.

15 augusti 2009

Vingtunika

Vår vingtunika är ett härligt plagg i 100 % viscose och glittrande duttar på framsidan. Storleken är free size från Small till XXL och med en dragsko under bysten är modellen extra gynnsam för oss med lite mage.
Vi säljer dem i huvudfärgerna mörkblå, mörkblå/brun, mellanblå, ljusblå och brun, men mönstren på tyget kan variera.
Vingtunikorna hittar du i vår webshop. Passa på! Vi har bara några stycken i varje färg.

Talade med Royal

Igår talade jag med pappas häst Royal och det var väldigt intressant. Han har stora problem med trånga utrymmen och kanske fick vi svaret på varför han får sån panik när han står uppställd i gången.
När han var unghäst var det en av stallflickorna som gick med en skottkärra bakom honom. Hon pratade med någon och tittade bort för en sekund och körde på Royal i hasorna. Han stod i sina egna tankar och blev jätterädd. Efter det har klaustrofobin blivit jättejobbig.
Nu när vi vet kanske vi kan hjälpa honom att kontrollera paniken. Om inte annat ska vi undvika att utsätta honom för situationer där han kan få panik. Mamma kunde knappt sluta skratta när hon såg min utstyrsel bestående av cowboyhatt, en rutig särk (som vi för övrigt säljer och den är superskön i flanell) och rosa gummistövlar med vita prickar. Vem säger att man måste vara uppklädd när man ska sitta i en hage och glo på en häst?

Tävling

Just nu har vi en tävling på http://www.pranaspikmatta.se/. Passa på att delta så har du möjlighet att vinna en Prana spikmatta.

Elefanter på rad

Nu har äntligen papier maché-sakerna jag köpte i Indien kommit hem. Här ser ni elefanterna, men det finns askar och glasunderlägg också. Kommer lägga ut fler bilder.
Elefanterna kostar 35 kr per st + frakt. Maila antal och färgönskemål om du vill köpa.

7 augusti 2009

Jens

Idag har vi fått en kändis till vår monter. Det är Jens från rockbandet Industri Royal som ska vicka för Inger i helgen. I oktober åker bandet på en intensiv Europaturné.

Jonathan

När vi kom upp till Umeå hade vi turen att få fatt i Jonathan, som annars läser på universitetet. Han säljer vår Prana med inlevelse! Vilken kanonkille!

Anders

Anders frilansar lite under Nolia. Han demonstrerar putsmedel hela dagarna så nu har rösten gett vika. Men han ger inte upp utan kraxar på!

6 augusti 2009

Vackra sjalar

När du beställer en Prana spikmatta får du en vacker sjal på köpet. Värde 130 kr. Sjalarna är sydda av återvunna sareetyger så det kan finnas lite småhål och fläckar på dem. Färg och mönster på sjalen blir en överraskning.
Vill du bara köpa en sjal så går det också jättebra. Maila mig din sjalbeställning tills vi har uppdaterat hemsidan.
Hur får de tag på sareetygerna? Är en fråga vi fått några gånger.
Folk går runt och knackar dörr och köper in sareetyger kvinnorna inte använder längre. Tygerna säljs sedan buntvis på en speciell marknad i New Delhi mellan kl. 4 och 6 på morgonen. Sen sys sjalar, kjolar och andra klädesplagg av de tygbitar som är bäst bevarade.

Goa tjejer!

Det så härligt när det dyker in besökare som älskar våra grejer. Som liksom är på samma energinivå som vi. Här är två goa exemplar.

4 augusti 2009

Anekdot

Idag hade vi en kund som beställde ett duschdraperi. Det visade sig att hon på skoj googlat sitt barnbarns namn Ilma och så hamnade hon hos oss. Tur för oss båda!

2 augusti 2009

Noliahelg

Än så länge har det inte varit någon större fart på kommersen. Men det kan bara bli bättre!
Vår härliga monter!
Igår sålde vi den här sjalklänningen till denna unga vackra dam. Idag kom hon tillbaka och köpte en till.
Vår bästa kund hittills!

1 augusti 2009

Umeå

Äntligen framme efter 76 mils körning. Sverige är så vackert! Speciellt Höga Kusten som är helt fantastiskt. Kanske vi ska flytta hit nu när vi ska sälja huset och lämna Eskilstuna.
Höga Kustenbron
Idag fick jag min Pranamatta. Jag älskar den! Jag har redan gått över Umeås centrum till hotellet och svängt stolt med den.
Färgen är mycket läckrare i verkligheten. Som ett knallrött läppstift.