17 november 2010

Gästerna

Vår hyresvärd och lilla Vivan.
Hon hade en vacker, sprillans ny dräkt, salwar suit.Wania och hennes farfar var också med såklart.Bil-sikhen, Pawan och hans fru. Pawan hade duschat och lämnat kepsen hemma, så vi kände knappt igen honom.
Dessutom hade han en vit kurta och Aladdin-skor. Han var jättefin dagen till ära.Vår sista gäst var Glad-sikhen, Bil-sikhens pappa.
Han tyckte Leya var bedårande i klänningen hon fick av honom.Precis innan Glad-sikhen kom sa jag till Niklas att det var svårt att hitta samtalsämnen när man inte känner gästerna och när de inte är så bra på engelska.
Tji fick jag. Glad-sikhen, som inte heller är så bra på engelska, berättade sin nuvarande livssituation så gott han kunde.
Hans fru är en skata och han mår jättedåligt hemma, men när han är hemifrån tänker han bara positivt och ler sig genom livet. Det är den sidan av honom vi träffar på nästan dagligen.
Dessutom har han en annan kärlek sen mer än 15 år tillbaka, men de kan antagligen aldrig leva tillsammans eftersom de tillhör olika kast. Hon är med andra ord inte sikh.
Dessutom är hon också gift och här i Indien skiljer man sig inte så lättvindigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar