3 juli 2009

Indien del 2

Pradeep
Så dök äntligen indiern, Pradeep, upp. Säger man kl. 10 så blir den snarare 11 och kanske lite senare ändå.
Han var en liten, ödmjuk och religiös man. Vi snackade en stund på hotellet och eftersom vi är pigga på äventyr knövlade vi in oss i hans lilla konservburk för att åka till hans fabrik en timme bort. Över stock och sten, gropar och bumps. Svenskarna skulle aldrig någonsin acceptera att vägarna i Stockholm såg ut så här.

Hans fabrik var pytteliten och under uppbyggnad. Han höll på att flytta sin fabrik från en annan plats ännu längre bort. Han hade 7 anställda på kontoret och 27 i fabriken. Inga barn såklart!

Här sitter vi tillsammans med Pradeep, till höger och hans förman. Vi tittar på deras uppfinning, en vattentät ficklampa man kan lysa med under vatten. Om någon vill köpa det kan vi nog få med några hem. Så här ser en plastmaskin från Japan ut om någon undrar.


Kissa i gräset
En liten anekdot från fabriksbesöket:
Anders behövde gå och kissa och eftersom fabriken var under uppbyggnad fanns det ingen toa, så han fick gå ut. Kvar blev bara Inger och jag och efter en stund kom Anders tätt följd av fyra indier. Hade han haft sällskap?
Vi pratade om det senare på kvällen när vi satt och njöt på hotellterrassen över en veggiepiza och vi skrattade år synen så vi höll på att ramla av stolen. Eftersom Anders inte känner sig komfortabel att kissa bland andra blev det extra kul, men de hade inte stått i närheten som tur var.
Connaugh Place
Efter att vi blivit lite bortlurade av en indier "som ville oss bara väl", (inget allvarligt, men sånt som alltid händer första dagen), hamnade vi tillslut i underjorden under den runda sevärdheten Connaugh Place.
Massor av småaffärer som sålde kläder, läder och elektronik. Först var det lite skrämmande för försäljarna praktiskt taget hängde i våra kjolar. Efter första chocken lagt sig började vi njuta av prutningen. Till exempel ville Inger köpa ett par solglasögon och killen sa 650 rupees. Jag svarade 100 och sen gick vi. Efter 10 meter kom han rusande med glasögonen och Inger hade köpt sina brillor för 15 kr.
Den här skylten visar verkligen i vilka olika skeden Indien och västvärlden är. För dem är New Age olika teknikprylar och mobiltelefoner.

Temperaturen är hög, men det märker vi inte ens av. Det är så härligt att vara här. Nu är det fredag och vi har träffat nästa företagare som heter Bob. Nu ska vi åka och titta på hans fabrik där han säljer massor av olika yogaprodukter. Sen blir det shopping! Vi är alla tre lika tokiga i det. Tur att Niklas inte är med! Fast jag älskar dig ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar