2 mars 2013

Nani

Igår blev Nani jättesjuk. Det var så illa att vi trodde hon smittats av valpsjukan och att hon var på väg att dö.
Hon var helt orkeslös, med hög feber. Ju mer vi läste på internet, ju mer tröstlöst kändes det. Det är 50/50 chans att en hund överlever valpsjukan, som går att jämföra med mässlingen för människor.
Mest av allt var jag förbannad på mig själv att jag inte hade tagit tag i att vaccinera henne. Jag höll på att gå under medan vi väntade på veterinären, som var av den ambulerande sorten.
Han kom framåt nio på kvällen och inget lyse hade vi heller. Han tog tempen, som var över 40 grader, hundar har ungefär samma temp som vi människor, så det går att jämföra. Då kan ni förstå vilken hög temp stackarn hade.
Sen kom jag på att i förrgår kom hon hem efter lunch och var genomskitig och hade bajsat på sig. Jag mindes att det hade varit ett stort, högljutt hundbråk uppe vid affären några minuter innan. Det är hundbråk lite nu och då, men jag la det speciellt på minnet eftersom Nani kom hem strax efter i sånt dåligt skick.
Veterinären trodde inte det var valpsjukan utan att hon blivit så skrämd att hon gått in i en feberchock. Han gav henne ett par sprutor för att få ner febern och kom på återbesök i morse. Då gav han henne ytterligare en spruta med vitaminer och något för att stimulera aptiten.
Angel och Kalle vaccinerades och Nani ska såklart vaccineras så fort hon är helt återställd.
Jag fick mig verkligen en tankeställare om att skjuta upp saker. En del saker är Ok, men inte när det gäller nära och käras hälsa.
Tack kära Brahma för att du lät Nani leva och för att vi har lärt oss av vårt misstag.

5 kommentarer:

 1. Hej! Mår Nani bättre nu? Hoppas det. Kram!
  /svärmor

  SvaraRadera
 2. Ja, det vände direkt när hon fick den där superduper-sprutan igår. Men det var under isen innan veterinären kom.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra! Kram!

   Radera
 3. Hej!
  Vilken tur att allt gick bra. Vaccin i resväska var inte så långt bort:)
  Kram Tess

  SvaraRadera
 4. Du är välkommen utan vaccin också. Den här gången hade vi tur. Fy, bubblan! Kram!

  SvaraRadera