10 juli 2012

Tisdag

Imorgon är det en väldigt speciell dag. Imorgon är det nämligen exakt ett år sen mom Sweeties man dog knall och fall i hjärnblödning.
Det är i alla fall vad man tror eftersom han inte obducerades.
Han var ganska nybliven pensionär så han kan inte ha varit så gammal.
Idag har familjen skurat stora kopparkärl och vi undrade såklart varför.
Kvällen avslutades med Sweeties söta mjölkte och kex och familjen skrattade och skojade trots allt.
Vi har nog inte riktigt uppfattat familjens sorg, för de har varit så glada och tacksamma över att vi har flyttat in med fart och fläkt.
Ibland kan man se ett stråk av sorg över Sweeties ögon och ett par gånger har jag kommit in på hennes rum och hon har suttit och strykit med handen över sin mans fotografi samtidigt som hon har mumlat en bön.
Dipendra, som är mellansonen och 20 år, har rakat huvudet idag. Han sparade en liten tofs upptill.
Det är tydligen en tradition att sönerna ska raka huvudet, men den äldste sonen bor i New York och kommer nog inte göra det och Japan, eller Phasant som han egentligen heter, är bara 15 år, så han behöver inte heller raka sig.
Familjen börjar samlas redan klockan sju imorgon bitti och det ska bli intressant och se vad som händer och vilka förändringar det blir för Sweetie, Dipendra och Japan.
De har haft vissa restriktioner under året, som att inte äta fisk och dricka mjölk. Jag tror inte att Sweetie har fått klä sig för pråligt heller.
Jag ska forska mer om det imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar